Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Moderna

Aισιόδοξος για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως το Δεκέμβριο ο σύμβουλος υγείας του Τραμπ. Καλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα από τη δοκιμή του εμβολίου της Moderna. Κέρδη 3% για τη μετοχή.

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Moderna

Ο σύμβουλος υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή του εμβολίου της Moderna, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα εμβόλιο ως το τέλος του χρόνου.

Σε συνέντευξή του στο NPR, o κ. Φάουτσι δήλωσε ότι βρίσκει ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της κλινικής δοκιμής του εμβολίου της Moderna. «Έχοντας δει ο ίδιος τα δεδομένα, φαίνονται ενθαρρυντικά» τόνισε.

«Το εμβόλιο δημιούργησε αυτό που αποκαλούμε εξουδετερωτικά αντισώματα, σε αντίθεση με τα απλώς συνδετικά αντισώματα, και τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι αντισώματα τα οποία ουσιαστικά μπορούν να μπλοκάρουν τον ιό» ανέφερε ο κ. Φάουτσι. Τα αποτελέσματα ήταν «ακόμα καλύτερα από αυτά που περιμέναμε» σημείωσε, «και προήλθαν από μια ήπια δόση του εμβολίου».

Ο ίδιος εκτίμησε πως αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα εμπόδια είναι εφικτό να υπάρξει ένα εμβόλιο έτοιμο για διάθεση τον Δεκέμβριο του 2020 ή τον Ιανουάριο του 2021.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως υπόσχεση, γιατί στα εμβόλια υπάρχουν πάντοτε ζητήματα που μπορούν να καθυστερήσουν την εξέλιξή τους.

H μετοχή της Μοderna καταγράφει άνοδο 3% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v