Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 40 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε 10 εβδομάδες

Η πανδημία οδήγησε στην ανεργία έναν στους τέσσερις εργαζομένους στη χώρα. Ακόμα 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα την περασμένη εβδομάδα.

Πάνω από 40 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε 10 εβδομάδες

O αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 2,1 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Ήταν η δέκατη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία οι νέες αιτήσεις για επίδομα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο. Πριν την πανδημία, οι ΗΠΑ δεν είχαν καταγράψει ποτέ εβδομάδα με πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις ανεργίας.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έχουν υποβάλει αίτηση πλησιάζει τα 41 εκατομμύρια τις τελευταίες 10 εβδομάδες, σχεδόν το 25% του εργατικού δυναμικού. 

Όπως μεταδίδει το Politico, περίπου 1,2 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα αίτηση, για να λάβουν επίδομα από το ειδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να στηριχτούν από το ταμείο ανεργίας.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα μέρος των 41 εκατομμυρίων που βρέθηκαν στην ανεργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει αρχίσει να επιστρέφει στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία των πολιτειών των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (continuing claims) υποχώρησε στις 16 Μαΐου στα 21,1 εκατομμύρια. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώνονται με μία εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v