Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υφεση 11% για τη γαλλική οικονομία φέτος

Ακόμη και πτώση 20% του ΑΕΠ αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο. «Εξαιρετικά βάναυσο σοκ» η τρέχουσα κρίση, τονίζει ο υπ. Οικονομικών. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2021, χάρη στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης.

Υφεση 11% για τη γαλλική οικονομία φέτος

Υφεση 11% αναμένει η γαλλική κυβέρνηση φέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 8%. Η νέα πρόβλεψη είναι επίσης μεγαλύτερη από τη βουτιά κατά 9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg.

Ο Λεμέρ χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση ως «εξαιρετικά βάναυσο σοκ», αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2021, χάρη στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης. Πρόσθεσε ότι η αύξηση φόρων για νοικοκυριά με στόχο την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης «αποκλείεται». «Ναι, το χρέος θα πρέπει να αποπληρωθεί, αλλά όχι με αύξηση των φόρων. Αυξάνοντας την ανάπτυξη», σημείωσε.

Η οικονομία της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προβλέπεται να κινηθεί αρνητικά κατά 20% το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v