Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν βλέπει ακόμη ανάπτυξη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Ο δείκτης ΡΜΙ της εταιρείας IHS Markit μπορεί να έκανε άλμα στις 31,9 μονάδες τον Μάιο -από 13,6 που είχε βυθιστεί τον Απρίλιο- αλλά παραμένει μακριά από το όριο των 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Δεν βλέπει ακόμη ανάπτυξη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Ακόμη μία καταστροφική συρρίκνωση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάιο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χειρότερα πέρασαν. 

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες έχουν άρει τα lockdown, οι πολίτες δέχονται συμβουλές για παραμονή στο σπίτι, ενώ αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ακόμη κλειστές, δημιουργώντας βαρύ κλίμα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit σε υπεύθυνους προμηθειών εταιρειών έδειξε ότι ο δείκτης ΡΜΙ μπορεί να έκανε άλμα στις 31,9 μονάδες τον Μάιο -από 13,6 που είχε βυθιστεί τον Απρίλιο- αλλά παραμένει μακριά από το όριο των 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Η προκαταρκτική εκτίμηση έκανε λόγο για άνοδο στις 30,5 μονάδες.

Ο δείκτης που αφορά τον τομέα υπηρεσιών ανέκαμψε στις 30,5 μονάδες, από το ιστορικό χαμηλό των 12,0 μονάδων του Απριλίου, έναντι προκαταρκτικής εκτίμησης για 28,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v