Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία θα χρειαστεί 2 χρόνια για να ανακτήσει τη χαμένη ανάπτυξη

Η Bundesbank, στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της, εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,1% φέτος. Για το 2021 η προσαρμοσμένη ανάπτυξη αναμένεται στο 3,2% και στο 3,8% το 2022.

Η Γερμανία θα χρειαστεί 2 χρόνια για να ανακτήσει τη χαμένη ανάπτυξη

Η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί σημαντικά φέτος και ίσως χρειαστεί δυο χρόνια για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, είπε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Bundesbank, στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της, εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,1% φέτος, με βάση τα ημερολογιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, και κατά 6,8% με βάση τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι προβλέψεις της Bundesbank ευθυγραμμίζονται πια με τις εκτιμήσεις που παρείχε η κυβέρνηση και το Συμβούλιο των Οικονομικών Ειδημόνων της, που αναμένουν ύφεση 6% με 7%.

Για το 2021 η προσαρμοσμένη ανάπτυξη αναμένεται στο 3,2% και στο 3,8% το 2022, σύμφωνα με την Bundesbank.

«Τα δημόσια οικονομικά συμβάλλουν σημαντικά στη σταθεροποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Jens Weidmann. «Αρμόζει να υπάρχουν νέα μέτρα τόνωσης στην τρέχουσα κατάσταση και έχω θετική εκτίμηση για το πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης της κυβέρνησης», συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση συμφώνησε σε πακέτο-μαμούθ, ύψους 130 διs. ευρώ.

Σημειώνεται πως χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ευρωζώνη, με το βασικό της σενάριο να είναι μια πτώση 8,7% του ΑΕΠ φέτος και το δυσμενές να προβλέπει ύφεση 12,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v