Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η πανδημία στη Γαλλία

Οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 αυξήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο κατά μόλις 31. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 579. Ποια είναι η εικόνα στη Γερμανία.

Υποχωρεί η πανδημία στη Γαλλία

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο, αυξήθηκε χθες με βραδύτερους ρυθμούς, καθώς οι αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 αυξήθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά 31, ή 0,1%, φτάνοντας τους 29.142. Την Παρασκευή αναφέρθηκαν 46 επιπλέον θάνατοι μέσα σε 24 ώρες (αύξηση 0,2%). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού αυξήθηκε κατά 579, φτάνοντας συνολικά τα 153.634. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 35, σε 1.059, λιγότερο από την μείωση των 69 την Παρασκευή, αλλά επεκτείνει μια σταθερή πτώση μετά την κορύφωση των 7.000 ασθενών σε ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου.

Ο επικεφαλής μιας επιστημονικής επιτροπής για την Covid-19 που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σε μια ακόμη ένδειξη της υποχώρησης της επιδημίας, η αστυνομική αρχή του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έκλεισε χθες ένα προσωρινό νεκροτομείο που στήθηκε τον Απρίλιο σε ένα άδειο κτίριο στην χονδρική αγορά τροφίμων Ρανζίς, νότια της πρωτεύουσας.

Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν ξανά.

Στα 301 τα νέα κρούσματα στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 301 και έφθασε τα 183.979 κρούσματα, έδειξαν σήμερα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 22 και έφθασε τους 8.668, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v