Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατίναξε το γραφείο του διακορεατικού συνδέσμου η Β. Κορέα

Το καθεστώς έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες αρκετές απειλές εναντίον της Νότιας Κορέας, ενώ είχε απειλήσει να καταστρέψει το γραφείο, το οποίο στήθηκε το 2018. Αυτοσυγκράτηση ζητά από τις δύο πλευρές το Κρεμλίνο.

Ανατίναξε το γραφείο του διακορεατικού συνδέσμου η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να ανατίναξε το γραφείο του διακορεατικού συνδέσμου που βρισκόταν στην πόλη Kaesong, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της Νότιας Κορέας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Βόρεια Κορέα έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες αρκετές απειλές εναντίον της Νότιας Κορέας, ενώ είχε απειλήσει να καταστρέψει το γραφείο, το οποίο στήθηκε το 2018.

Η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA, δήλωσε πως το γραφείο του συνδέσμου καταστράφηκε παντελώς, ενώ η Σεούλ προειδοποιεί με σκληρή απάντηση, εάν η Πιονγιάνγκ συνεχίσει να κάνει κινήσεις για να επιδεινώσει την κατάσταση.

Σημειώνεται πως το γραφείο -το οποίο λειτουργούσε ουσιαστικά ως πρεσβεία για τη Βόρεια και Νότια Κορέα- παρέμενε κλειστό από τον Ιανουάριο, λόγω του κορωνοϊού.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο εξέφρασε το Κρεμλίνο, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v