Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής με τους πιστωτές

Η κυβέρνηση της Αργεντινής απέρριψε την πρόταση των πιστωτών για αναδιάρθρωση του χρέους. Λήγει στις 19 Ιουνίου η διορία για την επίτευξη συμφωνίας.

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής με τους πιστωτές

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της Αργεντινής με τους πιστωτές φαίνεται να έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για αδιαλλαξία.

Το Μπουένος Άιρες ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί στους όρους που προσφέρουν οι πιστωτές, προσθέτοντας ότι «κάποιοι από αυτούς δεν ευθυγραμμίζονται με το πλαίσιο βιωσιμότητας του χρέους που είναι απαραίτητο για να ανακτήσει η Αργεντινή τη μακροοικονομική σταθερότητα και να σημειώσει πρόοδο προς ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

«Επιπλέον, η διαπραγματευτική διαδικασία με την επενδυτική κοινότητα έχει αποκαλύψει ότι οι απαιτήσεις των επενδυτών αποκλίνουν συχνά μεταξύ τους και δεν μπορούν να συμβιβαστούν» τόνισε η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ομάδα των πιστωτών κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αργεντινής ότι «αποχώρησε από μια περιεκτική και βιώσιμη πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους».

Η ομάδα περιέγραψε επίσης τις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης ως «αποτυχία».

Η Αργεντινή είχε δώσει διορία στους επενδυτές ως τις 19 Ιουνίου, αν και η χώρα έχει ήδη παρατείνει τέσσερις φορές τη διορία.

Στις 22 του περασμένου μήνα η χώρα της Λατινικής Αμερικής αθέτηση πληρωμή χρέους και χρεοκόπησε για ένατη φορά στην ιστορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v