Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΓΕΕΘΑ: Οποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διεμήνυσε ότι όποιος τολμήσει να τα βάλει με την Ελλάδα, θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος. «Και αυτό το ξέρουν οι γείτονες» επισήμανε. Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

ΑΓΕΕΘΑ: Οποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι

Ηχηρότατο και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε την Παρασκευή ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διεμήνυσε ότι όποιος τολμήσει να τα βάλει με την Ελλάδα, θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος. «Και αυτό το ξέρουν οι γείτονες» επισήμανε.

Μετά τους νέους χάρτες του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη νέα «εξαφάνιση» του Καστελόριζου, μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός ανέφερε μάλιστα σε δημοσιογράφους πως «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και για τα πεπραγμένα από την Τουρκία στον Έβρο. «Στον Έβρο, όταν ξέσπασε η κρίση, στείλαμε σε μία ημέρα 1.300 άτομα κι αν χρειαζόταν θα στέλναμε άλλες 4.000. Τον πρώτο λόγο βεβαίως έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως, χωρίς τον όγκο του Στρατού δεν θα μπορούσε να το φέρει σε πέρας. Το καθεστώς Ερντογάν και όχι η Τουρκία, προσπάθησε να μας καταπονήσει, να μας εξοντώσει. Δεν είμαστε κράτος που μπορούμε να ανεχθούμε ένα κράτος συμμορία. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος. Κι εμείς έχουμε και τους δυο μαζί».

Όμως, τόνισε ότι αποζητά τον διάλογο με την Τουρκία, φτάνει να αποκλιμακώσει την ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργήσει κι αυτός να γίνει με καλή θέληση, και επί ίσοις όροις.

Το Καστελλόριζο στο στόχαστρο Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική εμφάνισή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα νησιά και στοχεύει το Καστελλόριζο.

Με ανανεωμένους χάρτες, η τουρκική πλευρά εμμένει στη θέση της ότι «τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα».

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως το Καστελλόριζο, με έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας, μπορεί να διαθέτει θαλάσσια έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Προσπαθούν να αφήσουν σε μας μια περιοχή, αυτή με τα κόκκινα. Δημοσίευσαν έναν χάρτη της Σεβίλλης κ.λπ. Εμείς λέγαμε πως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, η Ελλάδα είχε αυτά τα όνειρα», είπε στις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στην επόμενη δήλωσή του δείχνει τον χάρτη με τη διεκδίκηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υποστηρίζει ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Εμείς καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Δώσαμε στα νησιά αυτά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό είναι το σωστό. Εδώ τα νησιά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v