Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bank of America: Ένα ευρώ αξίζουν οι μετοχές της Wirecard

Ο τίτλος προ εβδομάδος τελούσε υπό διαπραγμάτευση 100 ευρώ, το σκάνδαλο όμως εξαϋλώνει την αξία του. Σκληρή κριτική για την αδράνεια των εποπτικών αρχών απέναντι στη γερμανική επιχείρηση.

Bank of America: Ένα ευρώ αξίζουν οι μετοχές της Wirecard

Οι μετοχές της Wirecard, οι οποίες τελούσαν υπό διαπραγμάτευση πάνω από τα 100 ευρώ προ ημερών, ίσως αξίζουν μόλις 1 ευρώ, υποστηρίζει αναλυτής της Bank of America.

Η πρόσφατη ροή ειδήσεων υπονοεί ότι οι καταναλωτές ίσως έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την εταιρεία και οι τράπεζες ίσως εξετάζουν το κλείσιμο των πιστωτικών γραμμών, σημειώνει η Adithya Metuku. «Διαύγεια αναφορικά με τις δραστηριότητες είναι δύσκολο να υπάρξει για αρκετό καιρό».

Η Metuku κόβει την τιμή-στόχο στο 1 ευρώ από τα 14 ευρώ (όπου βρίσκεται τώρα) και επαναλαμβάνει τη σύσταση για «underperform».

Αρκετοί αναλυτές ακύρωσαν τις εκτιμήσεις τους και υποβάθμισαν τη μετοχή μετά την κατάρρευσή της τις τελευταίες ημέρες στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε για το 1,9 δισ. ευρώ μετρητών που… δεν υπήρξε ποτέ.

Η υπόθεση πάντως έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτήματα για τη στάση των εποπτικών αρχών στη Γερμανία. Όπως θυμίζουν οι Financial Times, δέκα ημέρες αφότου έγινε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Wirecard στη Σιγκαπούρη, τον Φεβρουάριο του 2019, η BaFin απαγόρευσε στους επενδυτές να σορτάρουν τη μετοχή για δύο μήνες. Ηταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο για μια μετοχή στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Για πολύ καιρό η εταιρεία τύγχανε ενός είδους «προστασίας» από τις αρχές, καταγγέλλουν δικηγορικές πηγές. Μετά την αποκάλυψη όμως, αυτό άλλαξε. Ακόμα και η BaFin έσπευσε να παραδεχτεί ότι «έκανε λάθος» με τον επικεφαλής της να χαρακτηρίζει την υπόθεση «απόλυτη καταστροφή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v