Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στη Huawei πατάει το Βέλγιο για τα 5G

Την πολιτική της Βρετανίας ακολουθεί η χώρα για τα 5G. Πού μπαίνουν τα όρια. Νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν ακόμη και πλήρη απαγόρευση σε βασικά τμήματα.

Φρένο στη Huawei πατάει το Βέλγιο για τα 5G

Η βελγική κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη χρήση κατασκευαστών εξοπλισμού 5G «υψηλού κινδύνου»  που αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση Kινέζων προμηθευτών - καθώς ακολουθεί την προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου για το χειρισμό της Huawei.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου αποφάσισε αυτήν την εβδομάδα να επιβάλει νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης της χρήσης προμηθευτών υψηλού κινδύνου σε «βασικά» τμήματα των 5G και ανώτατο όριο 35% για αυτούς τους προμηθευτές στο τμήμα «ράδιο-πρόσβασης» του δικτύου, σύμφωνα με το POLITICO.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα καθορίσουν επίσης γεωγραφικές περιοχές και «ευαίσθητους ιστότοπους» όπου η χρήση αυτών των προμηθευτών θα είναι περιορισμένη.

Η απόφαση δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές για τις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE. Αντίθετα, η βελγική κυβέρνηση είπε ότι θα ακολουθήσει την «εργαλειοθήκη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ασφάλεια των 5G.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v