Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχόμενα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Δεύτερη διαδοχική μέρα που καταγράφεται άλμα-ρεκόρ. Σχεδόν 42.000 νέες περιπτώσεις του ιού σε μόλις μία μέρα. Συναγερμός σε Τέξας, Καλιφόρνια και Φλόριντα. Ποιες άλλες πολιτείες χτυπάει.

Συνεχόμενα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Σχεδόν 42.000 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού κατέγραψαν οι ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες, δεύτερη συνεχόμενη μέρα που σημειώνεται αύξηση-ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο. Είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η επιδημία εξαπλώνεται γρήγορα στο Νότο και στη Δύση. Επιπλέον 41.939 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί την περασμένη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covid Tracking Project, καταγράφοντας άνοδο από τις 38.700 μία μέρα πριν.

Το άλμα-ρεκόρ αποκαλύφθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ότι ο αριθμός των λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, λόγω του αριθμού των ατόμων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Το Τέξας ανακοίνωσε ακόμη 5.996 κρούσματα, μέγεθος-ρεκόρ, από 5.551 την Τετάρτη. Η πολιτεία έχει πλέον 4.739 ασθενείς σε νοσοκομεία με τον ιό -είναι ο υψηλότερος αριθμός οποιασδήποτε στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ αποτελεί δυνητική απειλή για το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο κυβερνήτης Greg Abbott ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει το σχέδιο του κράτους για περαιτέρω μείωση των περιορισμών lockdown και επίσης απαγόρευσε κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα κλινών.

Η Καλιφόρνια (5.349) και η Φλόριντα (5.002) είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις νέων περιπτώσεων. Το Ουισκόνσιν ανακοίνωσε 3.342 νέα κρούσματα, αριθμό-ρεκόρ, που βρίσκεται μακριά από τον μέσο όρο των περίπου 330 που είχε τις προηγούμενες 7 ημέρες.

Στις υπόλοιπες πολιτείες με περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις περιλαμβάνοται η Αριζόνα (3.056), η Τζόρτζια (1.714), η Αλαμπάμα (ρεκόρ 1.142), το Μισισιπή (1.092), η Βόρεια Καρολίνα (1.009) και η Νότια Καρολίνα (1.125). Στην ομάδα των πολιτειών που ανέφεραν άλμα-ρεκόρ μέσα σε μία μέρα, με βάση την ανάλυση των Financial Times στα δεδομένα του Covid Tracking Project, ήταν και η Νεβάδα (497) και η Μοντάνα (37). Ο κυβερνήτης στη Νεβάδα έδωσε εντολή την Τετάρτη στους κατοίκους να φορούν προστατευτικές μάσκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v