Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμο ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου έχει στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Παρισιού και του Βερολίνου, μετά την πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κρίσιμο ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο, όπου και θα έχει τις πρώτες δια ζώσης συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, αλλά και ένα δείπνο εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου έχει στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Παρισιού και του Βερολίνου, μετά την πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας COVID-19, πριν από την ανάληψη της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία, την 1η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v