Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα σε Πάουελ και Μνούτσιν

Ηπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με την πορεία της πανδημίας στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το αργό. Πάνω από τα $1.800 ο χρυσός. Στο 0,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 5% για τη Lululemon.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα σε Πάουελ και Μνούτσιν

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα νέου κορωνοϊού και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην κατάθεση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 25.520 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 0,39% υψηλότερα στις 9.913 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 3.056 μονάδες. 

O Aμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα θα «βελτιωθούν σημαντικά» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για την έγκριση ενός ακόμα πακέτου τόνωσης ως το τέλος Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε στην κατάθεση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε μια νέα σημαντική φάση και το έκανε αυτό πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση στο ΑΕΠ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγο αυξήθηκε στις 36,6 μονάδες τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ανάκαμψη του δείκτη στις 45 μονάδες από 32,3 τον Mάιο. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lululemon πραγματοποιεί άλμα 5%, μετά την ανακοίνωση ότι εξαγοράζει την εταιρεία οικιακού fitness Mirror έναντι 500 εκατ. δολαρίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,6% στα 39,12 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινείται 1,2% υψηλότερα στα 1.820 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ πραγματοποιεί οριακές μεταβολές έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,63%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v