Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα φάση η οικονομία των ΗΠΑ λένε Πάουελ και Μνούτσιν

Οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους, εκτίμησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών. Ιστορική η πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, τόνισε ο πρόεδρος της Fed.

Σε νέα φάση η οικονομία των ΗΠΑ λένε Πάουελ και Μνούτσιν

O Aμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα θα «βελτιωθούν σημαντικά» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για την έγκριση ενός ακόμα πακέτου τόνωσης ως το τέλος Ιουλίου.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Μνούτσιν ανέφερε ότι ο κατασκευαστικός τομέας ανακάμπτει γρήγορα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις και οι υπηρεσίες μπορεί να χρειαστούν επιπρόσθετη ανακούφιση.

Όπως μεταδίδει το AFP, ο κ. Μνούτσιν επικαλέστηκε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η χρηματοδότηση που έχει προσφέρει η αμερικανική κυβέρνηση έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας. «Ενώ το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, βλέπουμε επιπρόσθετες ενδείξεις ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε στην κατάθεση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε μια νέα σημαντική φάση και το έκανε αυτό πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση στο ΑΕΠ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν τεθεί υπό έλεγχο η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει πλήρως. «Mια πλήρης ανάκαμψη δεν είναι πιθανή μέχρι οι πολίτες να είναι σίγουροι πως είναι ασφαλές να εμπλακούν σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v