Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

De Guindos: Οι μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ανάκαμψη από την πανδημία

«Το βασικό αντίδοτο δεν θα είναι η νομισματική πολιτική –την οποία θα υλοποιήσουμε, γνωρίζοντας πως δεν είμαστε παντοδύναμοι –αλλά μάλλον οι μεταρρυθμίσεις και η πολιτική προϋπολογισμού των μεμονωμένων κυβερνήσεων», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

De Guindos: Οι μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ανάκαμψη από την πανδημία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να προσαρμόσει την πολιτική της στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όμως οι μεταρρυθμίσεις των χωρών θα είναι πιο σημαντικές από τη νομισματική πολιτική, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.

«Το βασικό αντίδοτο δεν θα είναι η νομισματική πολιτική –την οποία θα υλοποιήσουμε, γνωρίζοντας πως δεν είμαστε παντοδύναμοι –αλλά μάλλον οι μεταρρυθμίσεις και η πολιτική προϋπολογισμού των μεμονωμένων κυβερνήσεων», είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. de Guindos συμπλήρωσε πως αν και η ΕΚΤ ενήργησε «ταχύτατα και αποτελεσματικά», ωστόσο η αρνητική επίπτωση της επιδημίας στην Ευρώπη θα ήταν πιο περιορισμένη εάν το μπλοκ ήταν πιο ενοποιημένο σε οικονομικό και νομισματικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v