Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανικά αντίποινα στην Ελλάδα για την καραντίνα

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πράσινη λίστα της Αγγλίας, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. «Δεν θα είναι στη λίστα αρχικά, επειδή δήλωσε ότι στις 15 Ιουλίου είναι η επόμενη αναθεώρηση των δικών της συστημάτων», σημείωσε.

Βρετανικά αντίποινα στην Ελλάδα για την καραντίνα

Η Ελλάδα δεν θα μπει στη λίστα χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα στην Αγγλία από την επόμενη εβδομάδα, λόγω της απόφασης της χώρας μας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

«Η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα αρχικά, επειδή η Ελλάδα δήλωσε ότι στις 15 Ιουλίου είναι η επόμενη αναθεώρηση των δικών τους συστημάτων», σημείωσε σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα, μέτρο που ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και η ταξιδιωτική βιομηχανία τονίζουν ότι θα στοιχίσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει πως οι χώρες που θα περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία θα ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθορίζουν μόνες τους ζητήματα δημόσιας υγείας.

Περισσότερες από 50 χώρες εξαιρούνται από την καραντίνα της Αγγλίας

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης ότι περισσότερες από 50 χώρες -συμπεριλαμβανομένων των Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας- θα εξαιρεθούν από τους προορισμούς που απαιτούν καραντίνα από τις 10 Ιουλίου.

Μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες προς την Αγγλία δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Αν και η ανακοίνωση δεν εγγυάται αμοιβαίες συμφωνίες, οι περισσότερες χώρες της λίστας δεν θα απαιτούν αυτοαπομόνωση από τους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v