Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πομπέο: Απαγόρευση του TikTok εξετάζουν οι ΗΠΑ

Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως η κυβέρνηση «οπωσδήποτε» εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok και άλλων κινεζικών social media apps. Εν τω μεταξύ, η TikTok δήλωσε πως αποχωρεί τις επόμενες ημέρες από την αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Πομπέο: Απαγόρευση του TikTok εξετάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok και άλλων κινεζικών εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε στο Fox News ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Τα σχόλιά του αυτά έρχονται την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και εν μέσω αυξανόμενων ελέγχων της TikTok και άλλων κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Fox News αν οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok και άλλων κινεζικών social media apps, ο κ. Πομπέο δήλωσε πως «το λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά αυτό. Οπωσδήποτε το εξετάζουμε».

«Έχουμε εργαστεί πάνω σε αυτό ακριβώς το θέμα για πολύ καιρό», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «είτε ήταν τα προβλήματα της ύπαρξης τεχνολογίας της Huawei στις υποδομές έχουμε πάει σε όλον τον κόσμο και σημειώνουμε πραγματικό πρόοδο για να την αφαιρέσουμε. Κηρύξαμε την ZTE κίνδυνο για την αμερικανική εθνική ασφάλεια». «Σε ό,τι αφορά τις κινεζικές εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα του κόσμου, οι ΗΠΑ θα το διορθώσουν και αυτό».

Η TikTok φεύγει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ

Εν τω μεταξύ, η TikTok πρόκειται να αποχωρήσει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ εντός ημερών, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters, ενώ και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της Facebook, έχουν αναστείλει την επεξεργασία κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η TikTok, ιδιοκτήτρια της οποία είναι η με έδρα την Κίνα εταιρεία ΒyteDance, αποφάσισε την έξοδό της από την περιοχή, μετά την ψήφιση του νέου σαρωτικού νόμου στην Κίνα, για την εθνική ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητες της εφαρμογής TikTok στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπός της.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως πει πως τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής δεν αποθηκεύονται στην Κίνα ενώ είχε επίσης ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης να λογοκρίνει περιεχόμενο ή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, ούτε της έχει ζητηθεί να πράξει κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v