Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς οι ΗΠΑ έφεραν Deutsche Telekom και Huawei πιο κοντά

Εγγραφα δείχνουν την ειδική σχέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Ντιλ στα μέσα του 2019, λίγο πριν επιβληθούν κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την κινεζική εταιρεία.

Πώς οι ΗΠΑ έφεραν Deutsche Telekom και Huawei πιο κοντά

Ο παγκόσμιος γίγαντας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ενίσχυσε τη στρατηγική του συνεργασία με τη Huawei πέρυσι, παρά την αυξανόμενη αντίθεση προς την κινεζική εταιρεία για τα 5G, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Politico.

Τα αρχεία της εταιρείας περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η Deutsche Telekom και η Huawei έφτασαν σε συμφωνία στα μέσα του 2019, σύμφωνα με την οποία η κινεζική εταιρεία θα λάβει μέτρα για την αποφυγή διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού που προκαλείται από τα μέτρα των ΗΠΑ, καθώς και για την κάλυψη του κόστους πιθανών ζημιών και καθυστερήσεων.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε λίγες εβδομάδες πριν η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει περιορισμούς στις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την κινεζική εταιρεία τον Μάιο του 2019.

Εθεσε επίσης τα θεμέλια για συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών όσον αφορά την έγκαιρη ανάπτυξη δικτύων 5G στην Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες των εθνικών κοινοβουλίων σε βασικές αγορές όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πολωνία να μειώσουν τη χρήση κινεζικού εξοπλισμού.

Τους μήνες μετά τη συμφωνία, οι εταιρείες υπογράμμισαν τις αμοιβαίες δεσμεύσεις τους. Τα στελέχη της Deutsche Telekom περιέγραψαν επανειλημμένα τη Huawei ως «στρατηγικό εταίρο» που είναι «κλειδί για τα σχέδια 5G», σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα. Η Huawei χαρακτήρισε επίσης την Deutsche Telekom ως «εκλεκτό πελάτη» για τον εξοπλισμό της 5G.

Eκπρόσωπος της Deutsche Telekom αρνήθηκε να σχολιάσει ερωτήσεις που σχετίζονται με τα έγγραφα, αλλά είπε ότι η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την παγκόσμια συζήτηση για την ασφάλεια των δικτύων.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ακολουθούμε ήδη στρατηγική πολλαπλών προμηθευτών για τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε όλα τα δίκτυά μας. Αγοράζουμε από μια ποικιλία προμηθευτών όπως η Ericsson, η Nokia, η Cisco, η Huawei και πολλοί άλλοι».

Στον πυρήνα της αμοιβαίας συμφωνίας τους είναι η δέσμευση της Huawei να επωμιστεί τα βάρη και το κόστος των περιορισμών των ΗΠΑ που «χτύπησαν» την κινεζική εταιρεία τον τελευταίο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v