Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει το μεγαλύτερο hedge fund η Lansdowne

Η εταιρεία -με θέσεις short σε ελληνικές μετοχές- είχε τεράστιες απώλειες τον Μάρτιο. Καλεί τους πελάτες να μεταφερθούν σε funds που επενδύουν long στις αγορές ή να αποσυρθούν, σύμφωνα με το Bloomberg. Πόσο έχει βουτήξει το ενεργητικό από τα υψηλά.

Κλείνει το μεγαλύτερο hedge fund η Lansdowne

Η Lansdowne Partners, γνωστή και στην Ελλάδα για θέσεις short που έχει πάρει έναντι ελληνικών μετοχών, κλείνει το μεγαλύτερο από τα hedge fund της, απομακρυνόμενη από το short selling, καθώς χτυπήθηκε από τις χειρότερες ζημιές στην ιστορία της.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο σταματά το Lansdowne Developed Markets Fund, ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Οι επενδυτές μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους ή να τα μεταφέρουν στο Lansdowne Developed Markets Long Only Fund, το οποίο παίρνει θέσεις αγοράς στις μετοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εταιρεία πάντως θα συνεχίσει να στοιχηματίζει κατά μετοχών με κάποια από τα άλλα finds που διαθέτει. Εκπρόσωπός της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η κίνηση, σημειώνει το πρακτορείο, συνιστά μια δραματική υποχώρηση από ένα από τα πλέον γνωστά hedge funds και έρχεται μετά τις φτωχές επιδόσεις τόσο κατά την άνοδο όσο και κατά την πτώση των αγορών. Το βασικό fund που διαχειρίζεται ο Peter Davies και ο Jonathon Regis υποχώρησε 13% τον Μάρτιο, στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το ξεκίνημά του σχεδόν δύο δεκαετίες πριν. Είναι 23,3% κάτω από την αρχή του χρόνου.

Χρόνια χαμηλών αποδόσεων προκάλεσαν εκροές, με το ενεργητικό να μειώνεται στα 9,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από την κορυφή των 22 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v