Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόνους «back to work» λανσάρει η Βρετανία

Μίνι προϋπολογισμό 30 δισ. στερλίνες παρουσίασε ο υπ. Οικονομικών. Εκπτωση 50% για τους πολίτες που τρώνε έξω από Δευτέρα έως Τετάρτη, έως τον Αύγουστο. Ο ΦΠΑ για τους τομείς της φιλοξενίας και του τουρισμού μειώνεται από 20% σε 5%.

Μπόνους «back to work» λανσάρει η Βρετανία

Πρόγραμμα μπόνους «back to work» για επιχειρήσεις που φέρνουν τους υπαλλήλους τους πίσω στη δουλειά, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών. Όπως μεταδίδει το CNBC, ανακοίνωσε επίσης έκπτωση 50% για όλους τους πολίτες που πηγαίνουν σε εστιατόρια έως τον Αύγουστο.

Ο Rishi Sunak, σε ένα μίνι προϋπολογισμό που παρουσίασε την Τετάρτη, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα διατήρησης θέσεων εργασίας, το οποίο έχει επιδοτήσει τους μισθούς για 9,3 εκατομμύρια υπαλλήλους, θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν μπόνους 1.000 βρετανικών λιρών ανά εργαζόμενο που διατηρείται μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Sunak αποκάλυψε επίσης μία άνευ προηγουμένου κίνηση. Εκπτώσεις 50% για τους πολίτες που τρώνε έξω από Δευτέρα έως Τετάρτη έως τον Αύγουστο, σε μία προσπάθεια να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει η βιομηχανία φιλοξενίας μετά από μήνες lockdown. Η έκπτωση θα έχει μέγιστο όριο τις 10 στερλίνες ανά άτομο και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τις διεκδικήσουν από την κυβέρνηση.

Ο ΦΠΑ για τους τομείς της φιλοξενίας και του τουρισμού μειώνεται επίσης από 20% σε 5%. Ωστόσο, η μείωση του ΦΠΑ προβλέπεται για έξι μήνες, δεν περιλαμβάνει αλκοολούχα ποτά και γι' αυτό διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες παμπ.

Τα νέα μέτρα, με στόχο να βοηθήσουν την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας από τις επιπτώσεις της Covid-19, θα έχουν κόστος 30 δισ. στερλίνες (33 δισ. ευρώ),σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v