Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 22,5% για τη βιομηχανική παραγωγή Τουρκίας τον Μάιο

Η χώρα κατέγραψε την πρώτη μόλυνση κορωνοϊού στις 11 Μαρτίου και αμέσως μετά, πολλά εργοστάσια σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους, οδηγώντας σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση την παραγωγή του Απριλίου (-31,4%).

Βουτιά 22,5% για τη βιομηχανική παραγωγή Τουρκίας τον Μάιο

Συρρίκνωση 22,5% τον Μάιο αναμένεται να καταγράψει η βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, λόγω της σχεδόν στάσιμης οικονομικής κατάστασης, που οφείλεται στα μέτρα για την αναστολή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Τουρκία κατέγραψε την πρώτη μόλυνση στις 11 Μαρτίου και αμέσως μετά πολλά εργοστάσια σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους, οδηγώντας σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση την παραγωγή του Απριλίου (-31,4%).

Δημοσκόπηση του Reuters σε έξι οργανισμούς έδειξε ότι οι προβλέψεις για συρρίκνωση κυμαίνονται μεταξύ 16,6% και 31,4%. Η βιομηχανική παραγωγή, που θεωρείται προάγγελος της οικονομικής ανάπτυξης, είχε επεκταθεί για έξι συνεχόμενους μήνες πριν από τον Μάρτιο.

Η οικονομία της Τουρκίας αναπτύχθηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη στον ισχυρό Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η αύξηση του ΑΕΠ ενισχύθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2019, καθώς η οικονομία αναδύθηκε από την τελευταία της ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v