Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβιβασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά η Μέρκελ

Να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση του κορωνοϊού ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Κάλεσε τους 27 να δείξουν αλληλεγγύη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ΕΕ στην ιστορία της, σημείωσε από τις Βρυξέλλες.

Συμβιβασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά η Μέρκελ

Ενα όραμα μεγαλύτερη ενότητας και δημοκρατίας για να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαΐκή Ενωση θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση του κορωνοϊού παρουσίασε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την Τετάρτη. Όπως μεταδίδει το Reuters, χαρακτήρισε την κρίση ως την μεγαλύτερη πρόκληση.

Η καγκελάριος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τόνισε ότι οι προτεραιότητες της κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, περιλαμβάνουν την στήριξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων που απειλούνται από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αλληλεγγύης σε ολόκληρο το μπλοκ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο έχει δοκιμαστεί τις τελευταίους μήνες, καθώς οι κυβερνήσεις ενήργησαν μερικές φορές μόνες τους για να εξασφαλίσουν ιατρικές προμήθειες και να κλείσουν τα σύνορά τους.

«Ολοι γνωρίζουμε ότι επίσκεψή μου σήμερα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δοκιμασίας που αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ιστορία της», είπε Γερμανίδα καγκελάριος.

Τόνισε ότι το βάθος της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία σημαίνει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να συμβιβαστούν και να υπογράψουν ένα κοινό Ταμείο Ανάκαμψης πριν από τη θερινή διακοπή του επόμενου μήνα.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις διαφορές τους, στη συνάντηση που θα έχουν στις 17-18 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v