Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Εκτός ελέγχου η πανδημία στις περισσότερες χώρες

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να μάθει από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό.

ΠΟΥ: Εκτός ελέγχου η πανδημία στις περισσότερες χώρες

Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου στις περισσότερες χώρες.

«Γνωρίζουμε ότι όταν οι χώρες υιοθετούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, βασισμένη σε θεμελιώδη μέτρα δημόσιας υγείας, βρίσκουν, απομονώνουν, κάνουν τεστ και διαχειρίζονται κρούσματα, καθώς και τις επαφές τους και τις βάζουν σε καραντίνα, η επιδημία Covid-19 μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο Δρ Tedros. «Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ιού δεν είναι υπό έλεγχο. Επιδεινώνεται», πρόσθεσε και κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να μάθει από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό.

Από τότε που ο κορωνοϊός καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στα τέλη του 2019, πάνω από 12 εκατομμύρια περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερα από 3 εκατομμύρια αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v