Προϋπολογισμό μικρότερο του 1,1 τρισ. ευρώ για την ΕΕ πρότεινε ι ο Michel

Ο κ. Michel κατέθεσε την πρότασή του ενόψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, ενώ, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο "εύπεπτα" για τους "σκληρούς" του Βορρά τα μέτρα τόνωσης, πρότεινε να διατηρηθεί το λεγόμενο rebate που θα λάβουν οι χώρες αυτές από τις συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό.

Προϋπολογισμό μικρότερο του 1,1 τρισ. ευρώ για την ΕΕ πρότεινε ι ο Michel

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel πρότεινε ο επόμενος κοινός προϋπολογισμός του μπλοκ να είναι λίγο μικρότερος του 1,1 τρισ. ευρώ που προβλεπόταν προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα στα 1,074 τρισ. ευρώ, καθώς και ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ για τις οικονομίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Michel κατέθεσε την πρότασή του ενόψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, ενώ, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο "εύπεπτα" για τους "σκληρούς" του Βορρά τα μέτρα τόνωσης, πρότεινε να διατηρηθεί το λεγόμενο rebate που θα λάβουν οι χώρες αυτές από τις συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό. 

Παράλληλα, πρότεινε ένα ταμείο ύψους 5 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμιστεί το σοκ του Brexit όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του έτους. Η αποτυχία του Λονδίνου και των Βρυξελλών να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση, ειδικά την εμπορική, θα έχει επιπτώσεις δυνητικά καταστροφικές καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε στασιμότητα εδώ και μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v