Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στην Ινδία από τη Google!

Για μία θέση σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του διαδικτύου στον κόσμο ανταγωνίζονται οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες. Στη... μάχη έχουν πέσει επίσης Amazon, Facebook και Apple.

Επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στην Ινδία από τη Google!

Nα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην Ινδία τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε η Google, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε υποδομές και μετοχές, καθώς οι εταιρείες της Silicon Valley ανταγωνίζονται για μια θέση σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του διαδικτύου στον κόσμο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google και η μητρική της εταιρία Alphabet, ανακοίνωσαν το σχέδιο μετά από συνομιλία του CEO με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, τη Δευτέρα. Ο κ. Μόντι χαρακτήρισε τη συνομιλία ως «εξαιρετικά καρποφόρα». Συζητήθηκαν επίσης οι νέες εργασιακές πρακτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

«Η κίνηση αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον της Ινδίας και της ψηφιακής οικονομίας της», δήλωσε ο κ. Pichai σε διαδικτυακή εκδήλωση, ανακοινώνοντας τις επενδύσεις.

Η δέσμευση της Google έρχεται τρεις μήνες μετά την επένδυση του αντίπαλου Facebook στην Jio Platforms, την ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έχει ξεκινήσει σειρά ψηφιακών υπηρεσιών, ύψους 5,7 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, τον Ιανουάριο, η Amazon δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ινδία, ενώ η Apple εντείνει την κατασκευή iPhone στη χώρα, μέσω του προμηθευτή της Foxconn.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ινδία από την Google και άλλους επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ έρχεται καθώς η ένταση στα ινδικά-κινεζικά σύνορα «κλείνει δρόμους» για επενδυτές από την Κίνα, την άλλη μεγάλη πηγή ξένου κεφαλαίου της Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v