Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας

Μόνο χειρότερη μπορεί να είναι η εξέλιξη της πανδημίας αν δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες προστασίας όλα τα κράτη, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω αν δεν τηρήσουν όλα τα κράτη τους βασικούς κανόνες προστασίας, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

«Θα είμαι ευθύς, πολλές χώρες κινούνται στη λάθος κατεύθυνση, ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. 

«Αν δεν τηρούνται τα βασικά, η μόνη πορεία που θα ακολουθήσει η πανδημία αυτή είναι να γίνεται χειρότερη και χειρότερη και χειρότερη. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι» υπογράμμισε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, τόνισε πως δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς εξάλειψη του ιού τους ερχόμενους μήνες, όπως και να έχει βρεθεί ένα τέλειο εμβόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v