Βουτιά 19,1% για τη βρετανική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο

Με 1,8% «έτρεξε» η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, σημειώνοντας αδύναμη αντίδραση. Η μηνιαία άνοδος του ΑΕΠ ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 5,5%.

Βουτιά 19,1% για τη βρετανική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο

Κατά 19,1% βυθίστηκε το βρετανικό ΑΕΠ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο, εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα η πτώση φτάνει το 24,0%.

Μικρή ανάκαμψη σημείωσε η βρετανική οικονομία τον Μάιο, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η άνοδος του ΑΕΠ ήρθε μετά την πτώση κατά 20,3% τον Απρίλιο και κατά 6,9% τον Μάρτιο. Ωστόσο, ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 5,5%.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 6% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, ενώ η μεταποίηση είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά, με άνοδο κατά 8,4%, που ήταν και η μεγαλύτερη από το 1979.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή έκανε βουτιά 15,5% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, υποχώρησε 17%.

Το εμπορικό ισοζύγιο κατέγραψε έλλειμμα 1,7 δισ. στερλίνες τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v