Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαδικτυακά μαθήματα μόνο 2-3 ώρες την ημέρα συμβουλεύει η Ινδία

Μεγάλο τίμημα πληρώνουν τα παιδιά από τα κλειστά σχολεία. Προειδοποιήσεις για τον χρόνο που περνούν μπροστά από τις οθόνες. Το Νέο Δελχί καλεί γονείς, γείτονες, εθελοντές ή συνομήλικους να βοηθήσουν τους μαθητές.

Διαδικτυακά μαθήματα μόνο 2-3 ώρες την ημέρα συμβουλεύει η Ινδία

Να περιορίσουν τα διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά κάτω των 13 ετών σε μόλις δύο ώρες την ημέρα και για τους μεγαλύτερους μαθητές σε μόλις τρεις ώρες την ημέρα συμβουλεύει τα σχολεία η κυβέρνηση της Ινδίας, καθώς η χώρα ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά, με την πανδημία του κορωνοϊού σε έξαρση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι περιορισμοί, που είναι συμβουλευτικοί αλλά πιθανόν να υιοθετηθούν από πολλά σχολεία, υπογραμμίζουν το μεγάλο τίμημα που πληρώνουν τα παιδιά για την αποτυχία των αρχών να ελέγξουν τον ιό.  Η αδυναμία να ανοίξουν ξανά τα σχολεία με ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Το νέο ακαδημαϊκό έτος της χώρας έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο, αλλά τα σχολεία παραμένουν κλειστά όπως ήταν από τον Μάρτιο, με λίγες ενδείξεις για το πότε θα ανοίξουν ξανά.

Στις νέες κατευθυντήριες γραμμές, το Νέο Δελχί προειδοποίησε για τη σημασία του περιορισμού του χρόνου στις οθόνες και κάλεσε τα σχολεία να βρουν νέες μεθόδους για να διδάξουν τα παιδιά. Η κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης ότι οι γονείς διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη βοήθεια διδασκαλίας παιδιών, καθώς και ότι εθελοντές, γείτονες ή συνομήλικοι πρέπει να βοηθήσουν τους γονείς που δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v