Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Boerse: Προτείνει κανόνες για γρήγορη αποβολή εταιρειών από τον DAX

Εάν υιοθετηθούν αυτοί οι κανόνες, θα σημαίνει πως η Wirecard θα φύγει από τον δείκτη DAX τον Αύγουστο, αντί για τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της τακτικής αναθεώρησης του δείκτη. Πριν τις 13 Αυγούστου οι σχετικές ανακοινώσεις.

Deutsche Boerse: Προτείνει κανόνες για γρήγορη αποβολή εταιρειών από τον DAX

Κανόνες που θα της δίνουν τη δυνατότητα να αποβάλλει γρήγορα εταιρείες από τον δείκτη DAX εάν αυτές οι εταιρείες υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης, προτείνει η Deutsche Boerse, στον απόηχο του σκανδάλου της Wirecard.

Όπως αναφέρει το Reuters, εάν υιοθετηθούν αυτοί οι κανόνες, θα σημαίνει πως η Wirecard θα φύγει από τον δείκτη DAX τον Αύγουστο, αντί για τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της τακτικής αναθεώρησης του δείκτη.

Η Wirecard προήχθη στον δείκτη DAX 30 το 2018, εκτοπίζοντας την Commerzbank. Αλλά τον περασμένο μήνα, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, χρωστώντας στους πιστωτές της 4 δισ. ευρώ, μετά την αποκάλυψη της «τρύπας» των 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της, που κατά την ΕΥ ήταν το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας απάτης.

Οι αλλαγές στους κανόνες που προτείνει η Deutsche Boerse θα της δίνουν τη δυνατότητα να αποβάλλει εταιρείες από τον DAX δυο χρηματιστηριακές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση τέτοιων ειδήσεων.

Η Deutsche Boerse θέλει μέχρι τις 7 Αυγούστου να έχει την αντίδραση των συμμετεχόντων στην αγορά για την αλλαγή των κανόνων και θα κάνει σχετική ανακοίνωση πριν της 13 Αυγούστου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v