Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eνθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca

Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των Τ-λεμφοκυττάρων. Θετικά βρίσκει τα αποτελέσματα ο Ηλίας Μόσιαλος.

Eνθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους του εμβολίου που εξελίσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca δίνουν μια αισιόδοξη τροπή στην προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού.

Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των Τ-λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

«Βλέπουμε πολύ καλές ανοσοαποκρίσεις, όχι μόνο στα εξουδετερωτικά αντισώματα αλλά και στα λεμφοκύτταρα», ανέφερε σε συνέντευξη ο Άντριαν Χιλ, επικεφαλής του Jenner Institute στην Οξφόρδη. «Ενεργοποιούμε και τους δύο πυλώνες του ανοσοποιητικού συστήματος», τόνισε.

Επιπλέον, το εμβόλιο δεν εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η κούραση και ο πονοκέφαλος ήταν οι πιο συχνές παρενέργειες, μαζί με τον πυρετό, τις κρυάδες και τις μυαλγίες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις πολύ ενθαρρυντικές.«Θετικές και πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης (κλινική φάση δοκιμών 1/2). Να περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης σε λίγες εβδομάδες», έγραψε ο κ. Μόσιαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v