Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Δεν επιβεβαιώνεται κίνδυνος πολέμου, στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης

Σε διαρροές από την Τουρκία αποδίδει το Βερολίνο τα σχετικά δημοσιεύματα. «Δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος πολέμου», σημειώνει. Η Αγκυρα να σταματήσει τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο, το μήνυμα στον Τούρκο πρέσβη στη Γερμανία.

Γερμανία: Δεν επιβεβαιώνεται κίνδυνος πολέμου, στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης

Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο δημοσίευμα της Bild για τον κίνδυνο σύρραξης Ελλάδας-Τουρκίας.

Πηγές της καγκελαρίας διέρρευσαν σήμερα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Βερολίνο ουδέποτε είχε σε γνώση επικείμενη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Bild.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι εν λόγω γερμανικές πηγές θεωρούν ότι «το τηλεφώνημα Μέρκελ την ύστατη στιγμή για να αποφευχθεί πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος πολέμου», ανέφερε η πηγή.

Η κατάσταση είναι σοβαρή, εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση, δεν είναι όμως «στο κόκκινο».

Παράλληλα, εξηγούν ότι η αναπαραγωγή και σε άλλα γερμανικά μέσα οφείλεται σε διαρροές από την τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα από πηγές της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι εν λόγω πηγές υπογραμμίζουν ότι η γερμανική πλευρά τηρεί τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας και στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο Βερολίνο κ. Κεμάλ Αϊντίν να πάει στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας για να του διαμηνύσει τη γερμανική θέση ότι πρέπει να τηρείται το διεθνές δίκαιο και ότι η Αγκυρα πρέπει να σταματήσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρωτοβουλίες δε, σύμφωνα με την πηγή, εντάσσονται στο γεγονός ότι η Γερμανία αυτή τη στιγμή είναι η προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι ο ρόλος της να βρίσκεται σε άμεση επαφή με όλες τις πλευρές, και βάσει αυτού, μπορεί να ενημερώσει όλα τα διεθνή fora.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v