Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Εντολή στις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στην Chengdu

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κίνα για την απόφασή του να αποσύρει τη συγκατάθεσή του για την εδραίωση και λειτουργία του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Τσενγκτού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κίνα: Εντολή στις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στην Chengdu

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε τις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στην Chengdu, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κίνα για την απόφασή του να αποσύρει τη συγκατάθεσή του για την εδραίωση και λειτουργία του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Τσενγκτού», αναφερεται στην ανακοίνωση. «Το υπουργείο υπέβαλε επίσης συγκεκριμένα αιτήματα για τον τερματισμό όλων των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από το γενικό προξενείο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στην Κίνα διορία 72 ωρών για να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον του Τέξας, επικαλούμενη επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της αμερικανικής κυριαρχίας από το προξενείο, περιλαμβανομένης της κατασκοπείας και των επιχειρήσεων άσκησης επιρροής.

Η Κίνα είχε δηλώσει πως θα προβεί σε αντίποινα, με μία από τις επιλογές να είναι το κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στην Ουχάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v