Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ θέτει ζήτημα αναβολής εκλογών

Ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της καθυστέρησης των εκλογών, ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν σωστά και με ασφάλεια.

Ο Τραμπ θέτει ζήτημα αναβολής εκλογών

Ζήτημα αναβολής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ έθεσε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι με την καθολική επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 δεν θα είναι έγκυρες. 

«Με την καθολική επιστολική ψήφο (όχι με την ψήφο εξ αποστάσεως, που είναι κάτι καλό), οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πλέον ανακριβείς και νοθευμένες στην ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Καθυστέρηση των εκλογών μέχρι οι άνθρωποι να μπορούν να ψηφίσουν σωστά, με βεβαιότητα και ασφάλεια;» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ. 

Στις ΗΠΑ, οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο για τον Τραμπ, οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε υποστηρίξει τον Απρίλιο ότι ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ώστε να διατηρήσει την πιθανότητα να κερδίσει.

«Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Μπάιντεν σε συγκέντρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για συγκέντρωση χρημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v