Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 65% στα κέρδη α’ εξαμήνου της HSBC

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 4,32 δισ. δολάρια από 12,41 δισ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η τράπεζα γνωστοποίησε πως οι συνολικές προβλέψεις της για «κόκκινα» δάνεια το 2020 θα διαμορφωθούν στα 8-13 δισ. δολάρια.

«Βουτιά» 65% στα κέρδη α’ εξαμήνου της HSBC

Πτώση 65%, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη της HSBC το α’ εξάμηνο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊου και οι επιπτώσεις της στις επιχειρηματικές δραστηριότητες ανάγκασαν την τράπεζα να ενισχύσει τις προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε όρους στοιχείων ενεργητικού ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 4,32 δισ. δολαρίων για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι 12,41 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 5,67 δισ. δολάρια

Οι προβλέψεις για πιστωτικές επισφάλειες εκτινάχθηκαν το α’ εξάμηνο στα 6,9 δισ. δολάρια από 1 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ η τράπεζα γνωστοποίησε πως οι συνολικές προβλέψεις της για «κόκκινα» δάνεια το 2020 θα διαμορφωθούν στα 8-13 δισ. δολάρια, υψηλότερα από αυτά που είχε προβλέψει τον Απρίλιο.

Ο κύκλος εργασιών της τράπεζας μειώθηκε κατά 9% στο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v