Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Ποιοι επενδυτές θα χάσουν αν βρεθεί εμβόλιο

Οι αγορές δεν έχουν τιμολογήσει τις εξελίξεις που θα φέρει η ανακάλυψη εμβολίου και η πιθανή αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Ποιες επενδύσεις θα ευνοηθούν από αυτό το σενάριο και ποια στοιχήματα προτείνει.

Goldman Sachs: Ποιοι επενδυτές θα χάσουν αν βρεθεί εμβόλιο

Οι επενδυτές δεν πρέπει να υποτιμούν τον κίνδυνο ανατροπών στις αγορές στην περίπτωση που βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προειδοποιεί η Goldman Sachs, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει sell off στα ομόλογα και μετατόπιση θέσεων από τις μετοχές τεχνολογίας σε κυκλικούς τίτλους.

Η αυξημένη πιθανότητα να εγκριθεί ένα εμβόλιο ως τα τέλη Νοεμβρίου δεν έχει τιμολογηθεί από τις αγορές μετοχών και έως τότε θα είναι γνωστά και τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ, γράφει η Kamakshya Trivedi. Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι η αρχή της σχολικής χρονιάς θα επηρεάσει την πορεία της πανδημίας, συμπληρώνει.

Η έγκριση ενός εμβολίου θα μπορούσε να «δοκιμάσει τις εκτιμήσεις τόσο για την κυκλικότητα, όσο και για την ‘αιωνιότητα’ των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων», σημειώνει. Προσθέτει ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να υποστηρίξει πιο απότομες καμπύλες επιτοκίων, παραδοσιακές κυκλικές και τραπεζικές μετοχές, ενώ θα θέσει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των τεχνολογικών μετοχών.

Αν αυτό συμβεί, παράλληλα με αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, μπορεί να ευνοηθούν οι αναδυόμενες αγορές «αν οι κίνδυνοι για το παγκόσμιο εμπόριο μειωθούν και ο κίνδυνος αυξημένης φορολογίας στις ΗΠΑ διευρυνθεί».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι αναλυτές υπονοούν ότι ίσως είναι πολύ νωρίς για τους επενδυτές να τοποθετηθούν επιθετικά έναντι μιας τέτοιας στροφής, προτείνουν συναλλαγές option ως μια αντίδραση. Για παράδειγμα κάποια call option στον S&P 500 δείχνουν ακόμα ελκυστικά, και η Goldman Sachs βλέπει άνοδο στις περίπου 3.700 μονάδες, αν βρεθεί γρήγορα εμβόλιο. Αυτό συγκρίνεται με δυνητική υποχώρηση στις 2.200 μονάδες αν υπάρξει σημαντική ανατροπή στην οικονομική δραστηριότητα από ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Ο αμερικανικός δείκτης έκλεισε στις 3.328 μονάδες την Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση η Goldman Sachs είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά το δολάριο: το εύρος των πιθανών εξελίξεων είναι μεγάλο και η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μας είναι ακόμα ότι το δολάριο θα παραμείνει αδύναμο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v