Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία

Ο σχετικός δείκτης οικονομικού κλίματος των επενδυτών αυξήθηκε στις 71,5 μονάδες από 59,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, πολύ υψηλότερα από τις 58 μονάδες που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Ωστόσο, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στο -81,3.

Βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, το οποίο ωστόσο προειδοποιεί πως αναμένει αργή βελτίωση των τρεχουσών συνθηκών.

Ο σχετικός δείκτης οικονομικού κλίματος των επενδυτών αυξήθηκε στις 71,5 μονάδες από 59,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, πολύ υψηλότερα από τις 58 μονάδες που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Οι ελπίδες για ταχεία οικονομική ανάκαμψη συνεχίζουν να αυξάνονται, όμως η εκτίμηση της κατάστασης βελτιώνεται με βραδύ ρυθμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, προσθέτοντας πως η κατάσταση διαφέρει από τομέα σε τομέα.

Ξεχωριστή μέτρηση των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε στις -81,3 μονάδες από -80,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, έναντι των -68,8 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v