Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλάξεις Γερμανού υπ. Υγείας για το ρωσικό εμβόλιο

Για να έχεις εμπιστοσύνη σε ένα τέτοιο εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστά τις έρευνες, τις σχετικές δοκιμές και ιδιαίτερα να τις δημοσιοποιείς, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Επιφυλάξεις Γερμανού υπ. Υγείας για το ρωσικό εμβόλιο

Τις επιφυλάξεις του για την ρυθμιστική έγκριση που έδωσε η Ρωσία σε εμβόλιο κατά της Covid-19 εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, λέγοντας πως το κλειδί είναι να υπάρχει ένα ασφαλές και δοκιμασμένο προϊόν, και όχι να είσαι απλά ο πρώτος που θα το βγάλει.

Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις τελικές δοκιμές του και η ρυθμιστική έγκρισή του ήρθε μετά από λιγότερο από δυο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

«Δεν έχει να κάνει με το να είσαι πρώτος, αλλά με το να έχεις ένα αποτελεσματικό, δοκιμασμένο και ως εκ τούτου ασφαλές εμβόλιο», δήλωσε ο Γιενς Σπαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Για να έχεις εμπιστοσύνη σε ένα τέτοιο εμβόλιο, νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, να κάνεις σωστά τις έρευνες, τις σχετικές δοκιμές και ιδιαίτερα να τις δημοσιοποιείς. Το πρόβλημα είναι πως γνωρίζομαι πολύ λίγα γι’ αυτό, καθώς οι ρωσικές αρχές δεν δείχνουν ιδιαίτερη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v