Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αδιέξοδο για το νέο πακέτο βοήθειας Covid-19

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί αλληλοκατηγορούνται ότι αγνοούν τη σφοδρότητα της κρίσης και αρνούνται να συμβιβαστούν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ανεργία και οι πολιτειακές ανάγκες.

ΗΠΑ: Αδιέξοδο για το νέο πακέτο βοήθειας Covid-19

Το αδιέξοδο μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο σχετικά με το πακέτο βοήθειας για τον κορωνοϊό εισήλθε στην 4η ημέρα, χωρίς συνομιλίες, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για επίδειξη αδιαλλαξίας.

Η έλλειψη προόδου επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, αλλά και τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί αλληλοκατηγορούνται ότι αγνοούν τη σφοδρότητα της κρίσης και αρνούνται να συμβιβαστούν σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι παροχές για την ανεργία και η παροχή βοήθειας στις πολιτειακές και τοπικές αρχές.

Η Πελόσι και ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ περάσαν περίπου δύο εβδομάδες έχοντας σχεδόν καθημερινές συζητήσεις με τον ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν, αλλά και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, μέχρι τη διακοπή των διαπραγματεύσεων την Παρασκευή.

Καλπάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού 

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.413 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φτάνει τους τουλάχιστον 164.592 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 52.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τα 5,16 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, νωρίτερα χθες, στην κομητεία του Λος Άντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ (10+ εκατ. κάτοικοι) ξεπεράστηκε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v