Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Η χειρότερη βουτιά στα μερίσματα από την κρίση του 2008 φέτος

Οι πετρελαϊκές εταιρείες και οι εξορυκτικές επιχειρήσεις επλήγησαν σοβαρά από τη μεγάλη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ οι εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών ειδών είδαν τη λειτουργία τους να πλήττεται από τα lockdown.

Covid-19: Η χειρότερη βουτιά στα μερίσματα από την κρίση του 2008 φέτος

Η κρίση του κορωνοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να μειώσουν τις πληρωμές μερισμάτων μεταξύ 17%-23% φέτος ή περίπου 400 δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα έκθεση, παρόλο που τομείς όπως η τεχνολογία κινούνται ανοδικά.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες και οι εξορυκτικές επιχειρήσεις επλήγησαν σοβαρά από τη μεγάλη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ οι εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών ειδών είδαν τη λειτουργία τους να πλήττεται επίσης από τα κρατικά lockdown.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες καθώς και η υγειονομική περίθαλψη δεν επηρεάστηκαν, με τα μερίσματα να αυξάνονται 1,8% και 0,1% αντίστοιχα.

Αυτή η μεγάλη ανθεκτικότητα της τεχνολογίας βοήθησε επίσης τη Microsoft και την Apple να φτάσουν στην πρώτη δεκάδα των πληρωμών μερισμάτων παγκοσμίως για πρώτη φορά φέτος. Σε αυτή τη λίστα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή η Nestlé.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v