Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία ΗΠΑ-Κίνας για την εμπορική συμφωνία

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας», ανακοίνωσε η Κίνα.

Τηλεφωνική επικοινωνία ΗΠΑ-Κίνας για την εμπορική συμφωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εμπορικοί αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας, για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Όπως αναφέρει το CNBC, η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά την αναβολή για ακαθόριστη ημερομηνία της επανεξέτασης της συμφωνίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου.

Στις σημερινές συζητήσεις, συμμετείχαν ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο κυβερνήσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, οι δύο πλευρές συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία, που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της γεωργίας και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας».

«Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις σημαντικές αυξήσεις στις αγορές αμερικανικών προϊόντων από την Κίνα καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας».

Πιο λιτή η ανακοίνωση της κινεζικής πλευράς, αναφέρει πως «οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για ζητήματα όπως η ενίσχυση του διμερούς συντονισμού των μακροοικονομικών πολιτικών και η εφαρμογή της πρώτης φάσης της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας-ΗΠΑ».

Κατά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v