Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστακός το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» έρχεται στην Αν. Μεσόγειο

Γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από πλοία και υποβρύχια σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή». Η κίνηση έρχεται ως συνέχεια αεροναυτικών ασκήσεων στα ταραγμένα νερά της περιοχής.

Αστακός το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» έρχεται στην Αν. Μεσόγειο

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» αναμένεται να αποπλεύσει άμεσα από τη Γαλλία, από τον ναύσταθμο της Τουλόν, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, που επικαλείται σχετική πληροφόρηση από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

H υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλορένς Παρλί ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το «αεροπλανοφόρο θα επιστρέψει στη θάλασσα στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Επίσης, δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας lemarin.ouest-france.fr επισημαίνει ότι το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από πλοία και υποβρύχια του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή» για την Ανατολική Μεσόγειο.

Tο αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμμίας άλλης χώρας.

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα από τον ναύσταθμο της Τουλόν.

Αεροναυτικές πολεμικές ασκήσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα, γαλλικές δυνάμεις (φρεγάτα και μαχητικά Rafale) συμμετείχαν στην αεροναυτική άσκηση «EYNOMIA 2020» νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πρόσφατα πως η Άγκυρα σέβεται μόνο τα λόγια που συνοδεύονται από ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v