Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ και Βραζιλία οδηγούν τα αρνητικά ρεκόρ του κορωνοϊού

Στις ΗΠΑ οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 πλησιάζουν τις 185.000. Στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 4 εκατ. περιπτώσεις μόλυνσης. Στο Μεξικό ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός διεθνώς.

ΗΠΑ και Βραζιλία οδηγούν τα αρνητικά ρεκόρ του κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.215 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 και 42.659 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού ο λατινοαμερικανικός γίγαντας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί 122.596 νεκρούς, ενώ έχει καταγράψει 3.950.931 περιπτώσεις μόλυνσης, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 πλησιάζουν τις 185.000

Τουλάχιστον 1.118 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19 χθες Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τις 184.719 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Το ίδιο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν 43.728 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 6,09 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων όσο και ως προς αυτόν των θανάτων.

Στο Μεξικό τα κρούσματα έφτασαν τις 600.000

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 827 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 6.476 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεξικανική επικράτεια ανέρχεται σε 65.241 νεκρούς επί συνόλου 606.036 μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της χώρας όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην υφήλιο έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στην Κολομβία ξεπέρασαν τις 20.000 οι θάνατοι

Οι θάνατοι που έχει επιβεβαιωθεί πως οφείλονταν στην Covid-19 στην Κολομβία ξεπέρασαν τις 24.000 χθες Τρίτη, ενώ οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τις 624.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Ως αυτό το στάδιο της πανδημίας, η Μπογοτά έχει καταγράψει 20.052 θανάτους και 624.069 μολύνσεις. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 133.155.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν την εβδομάδα που η Κολομβία ήρε τα αρχικά μέτρα καραντίνας, σχεδόν πέντε μήνες αφότου επιβλήθηκε το εθνικό lockdown.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε στόχο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά είχε συνέπεια να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας πάνω από το 20% το ποσοστό της ανεργίας.

Η Κολομβία εισέρχεται πλέον σε φάση επιλεκτικών περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις πλήθους συνεχίζονται αυτόν τον μήνα, όσο η κυβέρνηση θα αποτιμά την επιδημιολογική κατάσταση. Περισσότεροι τομείς της οικονομίας ξεκινούν ξανά τη δραστηριότητά τους, αν και με αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v