Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Με καθυστέρηση η έναρξη των σχολείων στη Νέα Υόρκη

Συμφωνία με τις ενώσεις εργαζομένων, οι οποίοι ανησυχούν για την πανδημία. Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και πώς θα διεξαχθούν στο μεγαλύτερο δημόσιο σχολικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι προβλέπεται για Λος Αντζελες και Σικάγο.

Κορωνοϊός: Με καθυστέρηση η έναρξη των σχολείων στη Νέα Υόρκη

Το δημόσιο σχολικό σύστημα της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο της χώρας, κατέληξε σε συμφωνία την Τρίτη που ηρεμεί τις ανησυχίες των ενώσεων εργαζομένων και πάει προς τα πίσω το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, κατά 11 ημέρες, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία, η οποία έρχεται καθώς τα σχολικά συστήματα σε όλη τη χώρα παλεύουν με την πανδημία της Covid-19 και την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει ξανά τα σχολεία, προβλέπει συνδυασμό διδασκαλίας στην τάξη και εξ αποστάσεως μαθήματα.

«Αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι να βεβαιωθούμε ότι εφαρμόζονται τα μέτρα υγείας, να διασφαλιστεί ότι υπάρχει χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία για τους εκπαιδευτικούς μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Στο Λος Αντζελες και το Σικάγο, το δεύτερο και τρίτο μεγαλύτερο σχολικό σύστημα της χώρας, οι μαθητές ξεκινούν τη σχολική χρονιά αποκλειστικά με διαδικτυακά μαθήματα.

Τα ημερήσια κρούσματα κινούνται καθοδικά στις ΗΠΑ, με 36.263 νέες περιπτώσεις τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη hotspots, στις κεντροδυτικές Πολιτείες, με την Αϊόβα και τη Νότια Ντακότα, να οδηγούν την άνοδο.

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών κρουσμάτων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v