Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας τον Αύγουστο

Σε απολύσεις μετατρέπονται προσωρινές αναστολές συμβάσεων καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας. Κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα οι καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες.

Fed: Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας τον Αύγουστο

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε τον Αύγουστο, αλλά πολλά μέρη της χώρας κατέγραψαν βραδύτερη ανάπτυξη εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

«Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα που προκαλεί η πανδημία, και ο αρνητικός της αντίκτυπος στην καταναλωτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, έγιναν αισθητά σε όλη τη χώρα» σημειώνεται στη λεγόμενη Beige Book, τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο τομέας της μεταποίησης αναπτύχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι καταναλωτικές δαπάνες για αγορά κατοικίας και αυτοκινήτου.

Ωστόσο, οι συνολικές δαπάνες από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές παραμένουν κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, κάποιες επιχειρήσεις μετατρέπουν τις προσωρινές αναστολές συμβάσεων σε απολύσεις, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

«Η άνοδος της δραστηριότητας που σημειώθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο επιβραδύνθηκε τους δύο τελευταίους μήνες» τόνισε σε ομιλία της την Τετάρτη η αξιωματούχος της Fed, Λορέτα Μέστερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v