Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανός υπ. Υγείας: Μεγάλο βήμα προόδου κατά κορωνοϊού η υδροκορτιζόνη

Το στεροειδές φάρμακο έχει προταθεί για χρήση σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, επειδή είναι σε θέση να σώσει έναν στους 12 ανθρώπους.

Βρετανός υπ. Υγείας: Μεγάλο βήμα προόδου κατά κορωνοϊού η υδροκορτιζόνη

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το αντιφλεγμονώδες φάρμακο υδροκορτιζόνη αντιπροσωπεύει «ένα άλλο μεγάλο βήμα προόδου» στη θεραπεία της Covid-19.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Imperial College London και το Care National Audit & Research Centre, το στεροειδές έχει προταθεί για χρήση σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα της νόσου, επειδή είναι σε θέση να σώσει ένα στα 12 άτομα.

«Οι μελέτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι έχουμε πλέον περισσότερες από μία επιλογές θεραπείας για όσους τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Anthony Gordon για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Εκτός από την υδροκορτιζόνη, φάρμακα που χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως στη θεραπεία της Covid-19 είναι η δεξαμεθαζόνη και η μεθυλπρεδνιζολόνη. Οταν και τα τρία χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, ο κίνδυνος θανάτου λόγω του κορωνοϊόυ μειώνεται κατά περίπου 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v