Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήρε την κατηφόρα το λιανεμπόριο στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Οι πωλήσεις ρούχων και παπουτσιών βυθίστηκαν 10,6% σε σχέση με τον Ιούνιο και 25,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Αμετάβλητες οι πωλήσεις για τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα. Βουτιά και για τις πωλήσεις βενζίνης, παρά την έναρξη της περιόδου διακοπών.

Πήρε την κατηφόρα το λιανεμπόριο στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Καθοδικά κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Ιούλιο, έναντι προσδοκίας για μηνιαία άνοδο, παρά την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησαν κατά 1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,4% σε ετήσια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν μηνιαία άνοδο 1,5% και ετήσια κατά 3,5%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και τσιγάρων ήταν αμετάβλητες μηνιαίως, ενώ ενισχύθηκαν 1,5% ετησίως. Ωστόσο, οι πωλήσεις εξαιρουμένων των τροφίμων διολίσθησαν κατά 2,9% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ενώ κινήθηκαν υψηλότερα κατά μόλις 0,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Οι πωλήσεις ρούχων και παπουτσιών βυθίστηκαν 10,6% σε σχέση με τον Ιούνιο και 25,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Ακόμη και οι πωλήσεις βενζίνης, που σημείωσαν διψήφια μηνιαία αύξηση τον Μάιο και τον Ιούνιο, ήταν μόνο 4,3% υψηλότερα σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, έκαναν βουτιά 10,8%, παρά την έναρξη της περιόδου διακοπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v