Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλές το εμβόλιό μας για τον κορωνοϊό λένε οι Κινέζοι

Το εμβόλιο της China National Biotec Group ήδη χορηγείται σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος πειραματικών εμβολιασμών, πριν ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος.

Ασφαλές το εμβόλιό μας για τον κορωνοϊό λένε οι Κινέζοι

Κανένας από τους παραλήπτες των δύο δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν ανέφερε προφανή παρενέργεια ή λοίμωξη, δήλωσε η China National Biotec Group (CNBG), καθώς η κινεζική εταιρεία προχωράει τις δοκιμές της, ενώ η AstraZeneca ανέστειλε τις δικές της.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει τις δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε η κινεζική εταιρεία CNBG που το κατασκευάζει, θυγατρική της κρατικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm Group, στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το εμβόλιο χορηγείται στο πλαίσιο ενός προγράμματος πειραματικών εμβολιασμών σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, πριν ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος.

Το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λίγα που κινούνται πιο γρήγορα στον κόσμο και τα οποία βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο δοκιμών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες χτύπησε «καμπανάκι» από την παύση δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, μετά από ασθένεια που εμφάνισε συμμετέχων.

Εκπρόσωπος της CNBG δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ότι η αναστολή δοκιμών της AstraZeneca δεν έχει αντίκτυπο στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τα δύο εμβόλια της κινεζικής εταιρείας, τα οποία είπε ότι προχωρούν ομαλά. Η εταιρεία θα ακολουθήσει σχετικές οδηγίες σε περίπτωση ανεπιθύμητου συμβάντος κατά τη διάρκεια των δοκιμών φάσης III, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v