Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Λονδίνο απορρίπτει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα προθεσμία έως το τέλος του μήνα για να αποσύρει νομοσχέδιο που θέτει εν αμφιβόλω ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το Brexit.

Το Λονδίνο απορρίπτει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει το νομοσχέδιό της που αναθεωρεί ορισμένους όρους της συμφωνίας για το Brexit, απορρίπτοντας έτσι το τελεσίγραφο των Βρυξελλών που της ζήτησε το νομοσχέδιο να εγκαταλειφθεί έως το τέλος του μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα προθεσμία έως το τέλος του μήνα στη Βρετανία για να αποσύρει νομοσχέδιο που θέτει εν αμφιβόλω ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το Brexit, «απειλώντας σοβαρά την (αμοιβαία) εμπιστοσύνη», υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ «δεν θα διστάσει» να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Ήμουν απόλυτα σαφής σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα αποσύρουμε αυτό τον νόμο και αυτός το κατάλαβε. Βέβαια, εξέφρασε τη λύπη του γι αυτό», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News ο Βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μετά την έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι «υπογράμμισε την καθοριστική σημασία να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Νωρίτερα σήμερα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, «το κοινοβούλιο είναι κυρίαρχο στο εσωτερικό δίκαιο και μπορεί να εγκρίνει νομοθεσία που αντιβαίνει σε υποχρεώσεις της Βρετανίας που απορρέουν από διεθνή συνθήκη».

«Το κοινοβούλιο είναι κυρίαρχο στο εσωτερικό δίκαιο και μπορεί να εγκρίνει νομοθεσία που αντιβαίνει σε υποχρεώσεις της Βρετανίας που απορρέουν από Συνθήκη. Το Κοινοβούλιο δεν ενεργεί αντισυνταγματικά υιοθετώντας μια τέτοια νομοθεσία», αναφέρει το έγγραφο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v