Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Στόχος Κινέζων, Ρώσων, Ιρανών χάκερ Τραμπ και Μπάιντεν

Τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να εισέλθουν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε πολιτικούς συμβούλους τόσο Ρεπουμπλικάνων όσο και Δημοκρατικών, δήλωσε η τεχνολογική εταιρεία.

Microsoft: Στόχος Κινέζων, Ρώσων, Ιρανών χάκερ Τραμπ και Μπάιντεν

Χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν προσπαθούν να κατασκοπεύσουν άτομα που συνδέονται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε η Microsoft την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Microsoft για την ασφάλεια πελατών, Tom Burt, ανέφερε ότι η ομάδα που κατηγορείται ότι παραβίασε τα μηνύματα εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016 - μια ρωσική ευρέως γνωστή ως Fancy Bear - πέρασε τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να εισέλθει σε λογαριασμούς που ανήκουν σε πολιτικούς συμβούλους, τόσο Ρεπουμπλικάνων όσο και Δημοκρατικών.

Ο Burt δήλωσε επίσης ότι Κινέζοι χάκερ έχουν βάλει στόχο ανθρώπους «στενά συνδεδεμένους με προεδρικές εκστρατείες και υποψηφίους των ΗΠΑ» - συμπεριλαμβανομένου ενός ανώνυμου συμμάχου του Μπάιντεν που έγινε στόχος  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και «τουλάχιστον ενός εξέχοντος ατόμου που προηγουμένως είχε συσχετιστεί με την κυβέρνηση Τραμπ».

Πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί χάκερ προσπάθησαν να συνδεθούν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ και μελών από το προσωπικό εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού Προέδρου.

Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη απορρίπτουν τις κατηγορίες

Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν απέρριψαν κατηγορίες της Microsoft. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Microsoft και οι Ηνωμένες Πολιτείες επινοούν τις κατηγορίες. «Σε σχέση με τις αμερικανικές εκλογές, έχω επανειλημμένα δηλώσει πως οι αμερικανικές εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση και πως δεν ενδιαφερόμαστε ούτε έχουμε την πρόθεση να αναμιχθούμε».

«Η Microsoft δεν θα έπρεπε να επινοεί γεγονότα ούτε να χρησιμοποιεί την Κίνα για να δημιουργήσει πολεμικές», υπογράμμισε ο κινέζος εκπρόσωπος Ζάο Λιζιάν πριν αποδυθεί σ' ένα κατηγορητήριο εναντίον των ΗΠΑ.

«Εδώ και καιρό, η αμερικανική κυβέρνηση και οι αμερικανικές επιχειρήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» ώστε «να διεξάγουν κυβερνοκλοπές, παρακολουθήσεις και επιθέσεις» εναντίον ξένων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, δήλωσε ο Ζάο. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή αυτοκρατορία της πειρατείας, των παρακολουθήσεων και της κατασκοπείας», κατήγγειλε επικαλούμενος την υπόθεση Σνόουντεν και το σύστημα υποκλοπής επικοινωνιών Echelon.

Εξάλλου εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα παρόμοια δήλωση, λέγοντας πως δεν έχει σημασία για την Τεχεράνη ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα συμπεράσματα της Microsoft δεν χρήζουν προσοχής αφού δεν υπάρχει καμιά απόδειξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v